Hybride lenzen

Het concept is eigenlijk al oud: een vormstabiele lens met een zachte rand. Sinds de jaren ’70 zijn contactlens laboratoria wereldwijd bezig geweest om een goed ontwerp hybride lens te ontwikkelen. In 2005 kwam pas de doorbraak, het Amerikaanse SynergEyes bracht  dat jaar de SynergEyes A lens op de markt. Daarna raakte het in een stroomversnelling. We zijn nu een aantal jaren en meerdere varianten voor verschillende indicaties verder met vele duizenden tevreden dragers wereldwijd. De hybride lens is niet meer weg te denken uit de moderne contactlens praktijk.

Microlens is erg blij dat wij u deze lens aan kunnen bieden in Nederland. Dankzij de innovatieve ontwerpen en materialen is het een lens die eenvoudig aan te meten en comfortabel te dragen is. De verschillende typen bieden een uitbreiding van de correctiemogelijkheden voor zowel het pathologische als het gezonde oog en zijn een aanwinst voor uw contactlens praktijk.

Er zijn verscheidene hybride lenzen voor medische toepassingen. Daarnaast is er de Duette hybride lens voor het corrigeren van ogen met normale cornea geometrieën.

UH De laatste ontwikkeling op het gebied van hybride lenzen is de UltraHealth lens. Hierin wordt het revolutionaire design van de ClearKone gecombineerd met de nieuwste silicon hydrogel materialen. De optimale correctie voor keratococnus
Clearkone1 De ClearKone is een hybride lens primair ontwikkeld voor het corrigeren van keratoconus. Het revolutionaire design maakt het mogelijk nauwkeurig de hoogte (vault) van de lens te bepalen zodat apicale clearance bereikt wordt
Synergeyes A SynergEyes A lenzen zijn ideaal voor mensen met regelmatig of onregelmatig cornea astigmatisme, vormstabiele lens dragers op zoek naar een beter comfort of zacht torische lens dragers op zoek naar een betere gezichtsscherpte.
Synergeyes KC SynergEyes KC is de eerste hybride lens speciaal ontwikkeld voor het corrigeren van keratoconus. In tegenstelling tot de mechanische stress die vormstabiele lenzen vaak bij cornea’s met keratoconus veroorzaken gebeurt dit met de hybride lens niet. 
Synergeyes PS

De SynergEyes PS lens is speciaal ontwikkeld voor cornea’s waarbij een chirurgische ingreep is gedaan.